جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد

نشست علمی الزامات زیست‌محیطی سند توسعه سواحل مکران برگزار شد

اقتصادی | تاریخ خبر : 99/03/19 | تعداد بازید :3007
مدیر محیط‌زیست سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار گفت: نشست علمی الزامات زیست‌محیطی سند توسعه سواحل مکران به مناسبت هفته محیط‌زیست به‌صورت مجازی با همکاری اداره محیط‌زیست و مرکز تحقیقات محیط‌زیست دریایی دانشگاه آزاد این شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار سعید ریگی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: توسعه منطقه ساحلی مَکران مشتمل بر هشت ماده به تصویب شورایعالی آمایش سرزمین رسیده که در ۲۰ اردیبهشت امسال توسط رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور به دستگاه‌های اجرایی مختلف ابلاغ شده است.
وی افزود: در این سند، توسعه منطقه مکران با نگاه شبه برون‌زا و با پیشرانی توسعه منطقه‌ای برون‌زا منطبق با ظرفیت‌ها و مزیت‌های منطقهٔ مکران و اجتماعات محلی تدوین و ابلاغ شده است.


مدیر محیط‌زیست سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار گفت: در این نشست علمی مدیران سازمان محیط‌زیست و حوزه محیط‌زیست این سازمان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی شرکت داشتند.
به گزارش ایرنا سواحل مکران با داشتن قابلیت‌های فراوان و قرار داشتن در موقعیت جغرافیایی ویژه از اهمیت بالای استراتژیکی برای ایران برخوردار است به‌گونه‌ای که از آن به‌عنوان گنج نهفته این سرزمین یاد می‌شود و رهبر معظم انقلاب نیز بر توسعه این منطقه همواره تأکید دارند.


سیستان و بلوچستان سرزمین اسطوره‌ها، حماسه‌ها، کانون گردهمایی شهرنشینی و پل پیوند آسیای باختری با هند و چین و گذرگاه کاروان‌های بزرگ بازرگانی ازجمله راه‌های زمینی و دریایی جاده ابریشم بوده است.
در این راستا سواحل مکران نیز از اهمیتی بالا و استراتژیک برخوردار است زیرا قرار گرفتن این منطقه در آغاز راه‌های زمینی از روزگاران کهن جایگاه سیاسی، نظامی و اقتصادی ویژه‌ای داشته است.
استان پهناور سیستان و بلوچستان در مسیر دو کریدور از سه کریدور ترانزیتی بزرگ دنیا قرار دارد که این امر منطقه مکران را به‌عنوان جاده ترانزیتی طرح توسعه جنوب شرق مطرح می‌کند.
سواحل مکران در جنوب خاور ایران، به دلیل موقعیت و ویژگی‌های استراتژیک آن از منظر ژئوپلیتیکی، ژئواستراتژیکی و ژئواکونومیکی دارای اهمیت فراوانی است.


دسترسی به منابع غنی انرژی، تسلط بر مهمترین مسیر انتقال انرژی و کالا در سطح جهان، موقعیت استراتژیک برای دسترسی کشورهای محصور در خشکی در آسیای مرکزی، قفقاز و افغانستان به آب‌های آزاد، قابلیت مناسب سواحل مکران برای ایجاد بندرگاه‌ها و ترمینال‌های وسیع تجاری و تبدیل آن به کانون ورود و خروج کالا از طریق جاده‌های شمالی جنوبی، جاده شرقی جنوبی و جاده جنوبی غربی بین چابهار و آسیای مرکزی، قفقاز، روسیه و اروپا، قابلیت‌های بسیار مناسب توریستی آن برای تبدیل‌شدن به یک پایگاه توریستی زمستانی و امکان ایجاد پایگاه‌های نظامی در سواحل مکران و گسترش قدرت مانور ایران در آب‌های فراملی بخشی از این قابلیت‌ها است.


بدون تردید توسعه و عمران سواحل مکران برای جمهوری اسلامی ایران دارای منافع استراتژیک متعدد و مهمی ازنظر اقتصادی، سیاسی و نظامی است زیرا بارور کردن قابلیت‌های این سواحل مهم منجر به افزایش وزن و منزلت ژئوپلیتیکی ایران در سطح منطقه و حتی جهان می‌شود.
بندر چابهار یکی از چهارراه‌های اصلی کریدور جنوبی تجارت جهانی محسوب می‌شود به‌طوری‌که این بندر به علت موقعیت استراتژیک خود و دستیابی به آب‌های آزاد بین‌المللی جایگاه ویژه‌ای در مبادلات بین ایران و سایر نقاط منطقه دارد.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل